ActiesZonder tekort te willen doen aan alle andere gulle gevers, willen we op deze plek toch een aantal bijzondere acties noemen. De acties hebben niet alleen geleid tot belangrijke financiële steun, maar zijn net als alle donaties bovendien STUK VOOR STUK de energiebronnen waaruit we steeds nieuwe kracht putten.
2016Kruis
       100ste 4Daagse
4DAAGSE van Nijmegen
Gerard heeft in juli weer de 4Daagse van Nijmegen gelopen als sponsorloop voor de ESCOLA DOS ANJOS. Deze keer (de 100ste 4Daagse) was er een ongekend hoog aantal deelnemers en ook een groot aantal uitvallers. Dat kwam met name door het tropische weer met de eerste twee dagen stevige hite en kilometerslange stukken zonder schaduw. Het was de 6de en waarste 4Daagse voor hem. De laatste dag werden de wandelaars getrakteerd op twee tropische buien, waardoor het tot aan Heumen erg nat was. Gelukkig liep het daarna weer lekker op de Via Gladiola en konden de sponsoren tervredengesteld worden, hun bijdrage was voor definitief voor de ESCOLA DOS ANJOS.

2015
Gerard heeft in juli weer de 4Daagse van Nijmegen voor de 5de keer gelopen als sponsorloop voor de ESCOLA DOS ANJOS. 
massa
2014
4DAAGSE van Nijmegen
Gerard heeft op intocht15 - 18 juli weer de 4Daagse van Nijmegen gelopen als sponsorloop voor de
ESCOLA DOS ANJOS
. Het was een zware aflevering van de 4Daagse voor hem, nog maar net hersteld van een longontsteking.Het was de vierde keer en daarmee is deelname aan de 100ste 4Daagse in 2016 "automatisch" verzekerd.
 

Pauze in Overasselt Dag 4: Even een welverdiende pauze vlak voor Overasselt.

Linden:
Linden


In Linden een ontmoeting met "Conchita Wurst". Wat waren de creaties weer uitzonderlijk mooi in LINDEN.


In 2013 liep Gerard van 16 t/m 19 juli voor de derde maal de Vierdaagse van Nijmegen. Vooral als sponsorloop (4 * 40 Km) omdat ik er alles aan wil doen om de ESCOLA DOS ANJOS uit de financiële zorgen te halen.

Twee jaar geleden begon hij met een achillespeesblessure en van de rare manier van lopen liep hij de nagels van de kleine teentjes eraf. Vorig jaar gingen er 3 teennagels af, als gevolg van slecht schoeisel en een derde etappe met hoosbuien. Kortom het ging niet vanzelf.

Dit j
gp4d2010aar ging het van een leien dakje (hum hum).

Het doel is weer de Escola dos Anjos, want er is geen project dat kosten-effectiever én zo succesvol werkt.De resultaten zijn ook merkbaar aan ex-leerlingen die vaak in sneltreinvaart de lagere school doorliepen, met het diploma ABC van de Escola dos Anjos op zak, en ook verder studeerden. Denk je eens in, vanuit een kansloze positie in een krottenwijk naar een zelfbewuste tiener die voor zijn toekomst gaat. Allemaal zijn ze lovend over hun tijd aan de Escola dos Anjos.

Door te sponsoren hielp u Gerard om door te zetten en de finish te halen.
Vooral helpt u met uw gift de Escola dos Anjos en dus kansarme kinderen uit krottenwijken. Uw sponsorgeld gaat niet alleen voor 100% naar de Escola dos Anjos, elke cent ervan wordt ook besteed aan opvoeding, onderwijs en zorg voor de leerlingen.

Enorm bedankt!

2013
4DAAGSE
van
Nijmegen ten bate van de ESCOLA DOS ANJOS

MET DANK AAN ALLEN die sponsor waren voor mijn 160 Km 4Daagse sponsorloop ten bate van de Escola dos Anjos, kunnen we melden dat de opbrengst 2815 Euro was. Deze keer niet ten koste van blessures of het verlies van teennagels, heb ik de Finish dansend gehaald. Samen met de 7034 Euro van de actie van Basisschool 't Schrijverke is dit 9849 Euro voor 2013 aan extra opbrengst uit acties. Hierdoor en samen met de 'vaste' inkomsten uit donaties kan de Escola dos Anjos er gerust op zijn dat dit jaar zonder financiële problemen doorgewerkt kan worden. Ook kunnen extra activiteiten, mogelijk samen met andere instanties, worden uitgevoerd. Te denken valt aan een irrigatiesysteem aansluitend op de aanleg van het 75 Kuub grote waterreservoir op het platteland van São Bento do Una. Uit de reacties op Facebook blijkt dat ook vanuit Brazilië meegeleefd werd met de 4Daagse. Logisch ook.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie extra sponsoring!
Gerard 
2013

Resultaat actie t Schrijverke 7034 Euro
Hiermee hebben de kinderen minstens twee juffen van de Escola dos Anjos geadopteerd voor een heel schooljaar!
Een bijzonder leuke actie en een bijzonder mooi resultaat. Zo mogen we de goede-doelen-dag van 't Schrijverke wel samenvatten. Alle kinderen, leerkrachten en ouders hebben van harte bijgedragen aan dit succes. De betrokkenheid en het bewustzijn van de kinderen was geweldig, hartelijk en inspirerend.  Doordrongen van de hulp die de kinderen van) de Escola dos Anjos zo dringen nodig hebben, trotseerden de kinderen de gure "herfstdag" op 22 mei 2013. Bij een temperatuur van om en nabij de 10 graden werd alles uit de kast gehaald. De batucada groep DanzaDanza uit Tilburg trad Pro Deo op (de hele ochtend). Enkele danstalenten waren snel ontdekt!

Dan�a

Twee trainers van 2Fast Voetbalschool in Tilburg gaven een show en toonden fenomenale kunsten met de voetbal. De hele setting binnen en buiten de school ademde "Brazilië", met vlaggen, schilderijen, beelden, tekeningen, kleding in de kleuren van de vlag, met drankjes en cake en vele spellen.Professora

Door middel van de sponsorloop werden steeds stukjes van een JUF verdiend, die door de kinderen samen werden gelegd een grote puzzle, gefabriceerd door de concièrge van de school. Het was een afbeelding van een grote Braziliaanse JUF op triplex. Prachtig gemaakt.

Tenslotte was er nog de Corrida dos Professores, waar de leerkrachten nog eens extra een dubbele ronde renden om de sponsorloop af te ronden.
Finish

Escola dos Anjos heeft door deze geweldige actie wat meer zekerheid over haar voortbestaan in 2014 en er ruim 600 vrienden bij.
Amigos da Escola dos Anjos

2012

4DAAGSE
van
Nijmegen ten bate van de ESCOLA DOS ANJOS

Gerard en Piet hebben de 4* 40Km volbracht en daarmee is tenminste 5300 Euro extra verdiend in de SPONSORLOOP ten bate van de ESCOLA DOS ANJOS
. Dit geld dient om de begroting van de Escola dos Anjos voor 2012 rond te krijgen en komt als een geschenk uit de hemel. Jean Popma overhandigd de welverdiende gladiolen aan het nog opmerkelijk fitte tweemans wandelteam....

Aan de wandeltocht gingen honderden kilometers training zonder blaren vooraf. Desalniettemin moest Gerard een eerste wandeldag op schoenen met iets te smalle leest (en/of op te hoog tempo) bekopen met blaren, wat op de derde wandeldag uitmondde in twee dikke blauwe kleine tenen.,,,
De gladiolen zijn wat hem betreft dan ook "voor de poorten van de hel weggesleept, mede dankzij de mentale steun van  Piet", maar zo relativeerde hij: "die teennagels groeien wel weer aan".

Het totaalbedrag aan sponsorbijdragen voor de Escola dos Anjos was dan ook een zoete pleister op de wonden.


EDAlogo
4Daagse Nijmegen

HappyTwo
gp4d2010 2011: 4Daagse Nijmegen
Na een intensieve voorbereiding waaronder Margratentocht en de 2daagse van Amersfoort heeft onze voorzitter Gerard ondanks een pijnlijke achilleshiel de 4Daagse gelopen als sponsorloop. De opbrengst was 3830 Euro waarmee  het belangrijkste project van SKIBRA, de ESCOLA DOS ANJOS van een sluitende begroting verzekerd werd.

De reacties op dit initiatief waren zo positief dat Gerard in 2012 zeker weer 'op herhaling' gaat.
2010

Wederom is een koppeling tot stand gebracht tussen een betrokken Nederlandse school (het Montessori college aan de Kwakkenbergweg 27, in Nijmegen ) en de Escola dos Anjos.


kerst montessori
kerst
        montessori
Het Montessori College in Nijmegen heeft op 17 december actie gevoerd ten behoeve van de Escola dos Anjos. De school, leerlingen en leerkrachten hebben allen bijgedragen aan de realisatie van een mooi bedrag (ruim 700 Euro) dat besteed mag worden aan schooltenues voor het nieuwe schooljaar en aan aanvullende voeding voor de leerlingen. Beide bestedingsdoelen zijn erg belangrijk voor de Escola dos Anjos, want de kinderen moeten een schooltenue dragen waarop de naam van de school staat, zowel voor herkenbaarheid onderweg als simpelweg omdat ze goed gekleed naar school moeten komen. En natuurlijk kun je met een lege maag niet goed leren, dus een beetje gezonde bijvoeding kan geen kwaad.
2007- heden
Volgend op de actie bij gelegenheid van het Communiefeest in 2006, gaat BS De Lindegaerd door met het duurzaam ondersteunen van de Escola dos Anjos in Brazilië.
De kinderen zijn actief aan het werk voor de Escola dos Anjos en de opbrengsten worden via INNOVO overgemaakt aan SKIBRA, die ervoor zorgt dat elke cent ten goede komt aan onderwijs, opvoeding en zorg voor de kinderen van de Escola dos Anjos.


2008
De RK basisschool De Keerkring in Cadier en Keer heeft in  Maart 2008 een vastenactie gevoerd voor de kinderen van de Escola dos Anjos. De opbrengst is nog niet helemaal bekend maar  de organiserende leerkrachten verwachten er veel van. De kinderen van de onderbouw hebben gastlessen gehad waarin zij zich bijzonder betrokken toonden bij de 'engeltjes' in Brazilië. In de aula van De Keerkring werd een levensecht krot nagebouwd van hout en plastic. Precies zo'n onderkomen waarin veel mensen in Brazilië schuilen tegen zon en regen. Er waren veel mooie tekeningen en versieringen aangebracht. De kinderen hadden allen de taak op zich genomen zelf iets te maken wat zij dan voor het goede doel verkochten. Een prachtig initiatief en dank aan alle kinderen en de organisatoren, juffrouw Bonnie en juffrouw Martine. Op 7 april werd de opbrengst door beide leerkrachten aan SKIBRA overhandigd:  € 1.455 !!! Dank je wel! We zullen zorgen dat het geld, waarvoor jullie zo hard gewerkt hebben, goed besteed wordt. Daarvan krijgen jullie nog bericht.
2006
Communicantjes, ouders en leerkrachten Basisschool "De Lindegaerd" ontketenen actie voor duurzaam helpen, in het kader van hun 1ste H. Communie.

Segura! Escola de Samba Maestricht zal niet alleen het feest opluisteren maar heeft ook een juf van de
Escola dos Anjos geadopteerd!
Segura!

Lindegaerd
Zwaredozen
2004/2005/2006/2007
MISSIE-COMITÉ EIJSDEN ADOPTEERT EEN JUF!
Nadat het Missie-Comité Breust-Eijsden vorig jaar al besloot om de uitbreiding van de Escola dos Anjos mede te sponsoren, is nu besloten om EEN HELE JUF te adopteren! Daarvoor overhandigt het Missie-Comité woensdag 29 september 2005 een cheque van € 2000 aan SKIBRA, vertegenwoordigd door Marcelo, Marcílio en onze voorzitter.
Bij het nemen van het "adoptiebesluit" was de overweging van invloed dat Marcelo en Marcílio evenals hun broertjes Jonathan en Hugo zelf mede dit bedrag "verdienden" door te helpen bij het ophalen van oud papier in Eijsden.

2005
Rotary Club Dedemsvaart-Ommen organiseert High Tea ten bate van de Escola dos Anjos
De Rotary Club Dedemsvaart-Ommen-Nieuwleusden organiseerde op zondag 22 mei 2005 een High Tea op Landgoed "Het Laer" te Ommen.
De opbrengst zal worden gebruikt voor de aanschaf van leermiddelen, meubilair, speeltoestellen en verdere inrichting van een nieuwe Escola dos Anjos in het binnenland.
Landgoed "Het Laer" Ommen
High Tea Ommen
Provincie Limburg
2004
PERSONEELVERENIGING PROVINCIE LIMBURG ADOPTEERT EEN JUF!
De Personeelvereniging van de Provincie Limburg heeft de opbrengst van de kerstlunch 2004 bestemd voor de Escola dos Anjos. Met de opbrengst van 2106 Euro adopteerde de PV een juf voor het jaar 2005. Met extra giften van totaal 711 Euro zorgt de PV ook nog voor aanvullende voeding en noodhulp.
2004
IRONMAN TRIATHLON-ATLETEN LOPEN VOOR SKIBRA
Het triathlonteam Wiertz  Ron for Run, bestaande uit de Limburgers Pieter Zeijen, Peter Hendrix en Ad Klein, zal deelnemen aan de Ironman Germany in Frankfurt.  Op de valreep doen zij wederom een oproep om hun te leveren prestatie te sponsoren.
Ironmanlogo
BJEJV_Logo
2003
Van Kindervakantieweek Bunde (georganiseerd door de Bundense Jeugd- en Jongerenvereniging) kregen we de opbrengst van allerlei ludieke activiteiten: €1.000,= . De kinderen en het bestuur van de Bundense Jeugd- en Jongerenvereniging hebben onder de bezielende leiding van Koning Ericus, Lady Wijnanda en hun ridders en hofdames veel werk verricht en daarmee een flink stuk van een juf gesponsord voor de Escola dos Anjos.
2003
Zaterdag 6 september 2003 vond overdracht plaats van een cheque van 10.000 Euro van het Missie Comité Breust-Eijsden aan SKIBRA, ten behoeve van het uitbreidingsproject van de ESCOLA DOS ANJOS. Zoals we eerder schreven betreft dit project de aankoop van een terrein waarop een speelplaats en extra leslokalen voor de Escola dos Anjos worden gerealiseerd. Onnodig te zeggen hoe blij we zijn met deze belangrijke donatie die onmisbaar is voor de realisatie van genoemd project. We zijn het Missie Comité en alle vrijwilligers die hieraan trouw meewerken ontzettend dankbaar. Voor de bijdrage en voor het vertrouwen dat hiermee in ons uitgedrukt wordt.
MC
Festalatina
2003
In Augustus 2003 was het FestaLatina ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van SKIBRA.
Met veel inzet van veel vrijwilligers (speciale dank aan Carla Brandong en de Maastrichtse Samba band ENTUSIASTA) werd het een leuke avond die ook weer resulteerde in donateurs en giften voor de Escola dos Anjos.