Logo EDA

De armoede in Noord-Oost Brazilië is schrijnend. De voortdurende hongersituatie, geweld, ziekten en kindersterfte zijn schier onuitroeibaar.

Voor veel kinderen uit de armste gezinnen rest dan alleen nog de straat, waar ze bedelend, lijmsnuivend, prostituerend of als drugskoerier moeten zien te overleven.


De ESCOLA DOS ANJOS biedt sinds 1998 gratis ONDERWIJS, OPVOEDING en ZORG aan de meest bedreigde leeftijdsgroep uit de allerarmste gezinnen in krottenwijken en platteland. Zoveel mogelijk ook wat gezonde voeding, want als je voortdurend honger hebt kun je niet leren.

EscoladosAnjos Acredienciada

(PORTUGUÊS-BRA)
programma
ADOPTEER EEN JUF
Voor slechts één (€)tientje per maand!
ACTUELE WISSELKOERSEN : $ > € > R$
De leerkrachten van de ESCOLA DOS ANJOS 
(Allemaal vrijwilligers)

Saionara
Vaga
Quit�ria
Saionara
Saionara
Vacant
Quitéria 
Vacant

Continuïteit voor DUURZAME hulp
Om de onderwijzeressen van de ESCOLA DOS ANJOS
een vrijwilligersvergoeding te kunnen geven en om z
20e te kunnen behouden,
heeft SKIBRA uw hulp nodig.
 
Daarom vragen wij U om als vaste donateur mee te doen aan de aktie: "ADOPTEER EEN JUF" door "sponsor" te worden voor slechts  €10 per maand (elk ander bedrag mag natuurlijk ook!).

Resultaat:
Als de leerlingen op 6-jarige leeftijd van onze school weg gaan, kunnen ze lezen, schrijven, rekenen en hebben ze inzicht in geografie, geschiedenis, en in vakken als verkeer, duurzaamheid en hygiëne.
Daarmee kunnen ze dan in de meeste gevallen al meer dan hun ouders. 


Zie ook het SCHOOLREGLEMENT EN LESPROGRAMMA (pdf document in het Portugees....)

Doe mee!
Vul daarvoor bij uw bank een MACHTIGING voor periodieke afschrijving in en stuur hem vandaag nog naar uw bank kantoor Eenvoudiger kan dit als u beschikt over INTERNETbankieren.

U geeft op die manier aan vele achterstandskinderen een goede basis en kans om een betere toekomst te realiseren.

Escoladosanjos em
           SBU

De ESCOLA dos ANJOS op het platteland van São Bento do Una, 220 Km westelijk van Recife, is in Januari 2008 feestelijk in gebruik genomen. Het gebouw dient als centrum van vele activiteiten voor de omwonenden. Samen met het gebouw construeerde de COSKBRA ook een groot waterreservoir zodat de omwonenden verzekerd zijn van schoon water, dat ze elke dag komen halen.

Diploma ABC

Als de leerlingen 6 jaar zijn kunnen ze hun Diploma  ABC halen. Dankzij de leerkrachten en dankzij u kunnen ze dan al een beetje lezen, schrijven, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer.
Formatura 2007/2008

In Januari wordt het eindexamenfeest van het voorbije schooljaar gevierd in de
ESCOLA DOS ANJOS.
Op de foto de geslaagden van lichting 2007 samen met de voorzitter van SKIBRA en de directrice van de ESCOLA DOS ANJOS.