Logotipo da Escola dos Anjos
In Februari 1997, besloot het Bestuur van SKIBRA samen met Maria Quitéria Lima dos Santos om een eigen project te starten, de Escola dos Anjos (School van de Engelen), als instrument in de strijd tegen de verpaupering en tegen de honger.

Zie foto's van het bouwproject Escola dos Anjos in RECIFE dat onder leiding van
Quitéria werd gerealiseerd.

De ESCOLA DOS ANJOS geeft gratis onderwijs aan de armste kinderen uit Braziliaanse sloppenwijken en platteland.
Pagina bijgewerkt op 12 november 2023
Doel van de Escola dos Anjos:
onderwijs, opvoeding en zorg voor de armsten, zowel kinderen, als adolescenten en volwassenen.
De onderwijsactiviteiten zijn niet beperkt tot de fysieke ruimte van het schoolgebouw, maar strekt zich uit tot de leefomgeving van de kinderen (families en woonomgeving).

Capaciteit
Er zijn normaliter jaarlijks ongeveer 80 kinderen ingeschreven. Nu met de pandemiedreiging is het aantal beperkt tot 60 leerlingen, om zodoende onderling meer afstand te kunnen bewaren. Aangezien de school in Recife ruimte biedt aan maximaal 50 personen worden de lessen in twee dagdelen gegeven. De meeste kinderen komen dus 1 dagdeel naar school, hetzij 's ochtends van 7:00 tot 11:00 uur, hetzij 's middags van 13:00 tot 17:00.  's Ochtends de peuters en kleuters, 's middags de kinderen van 5 tot 7 jaar. De klasindeling is afhankelijk van het kennisniveau van de kinderen. Bij indeling aan de start van het schooljaar kan soms een test afgenomen worden om dat kennisniveau vast te stellen.

Resultaten
De Escola dos Anjos levert jaarlijks 15 á 20 kinderen af, met officieel diploma "Doctor in het ABC". De kinderen kunnen dan op niveau (groep 3 / groep 4) lezen, schrijven, rekenen en hebben kennis opgedaan omtrent maatschappij, cultuur, geschiedenis, geografie (van Brazilië verkeer en godsdienst.
De kinderen zijn in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. De Escola dos Anjos staat in de wijk San Martin van de stad Recife
, de hoofdstad van de staat Pernambuco en is statutair opgericht op 2 Augustus 1998. Een dependance van de school staat in São Bento do Una op het platteland.

De school functioneert sinds Februari 1998 in Recife en sinds februari 2008 in São Bento do Una. De instelling werd officieel als instelling zonder winstoogmerk geregistreerd onder nummer (CGC: 02.690.870/0001-65) op 24 Augustus 1998.

De Escola dos Anjos is als erkende onderwijsinstelling geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs van de Braziliaanse staat Pernambuco en bij het Secretariaat van Onderwijs van de gemeente Recife.

Lees het  SCHOOLREGLEMENT+ONDERWIJSPLAN (PDF-bestand in het Portugees)
Recife
Pr�dio da
           Escola dos Anjos
São Bento do Una
 
Gerard
           preparando inaugura��o
 
Quitéria
Quitéria  
Recife,
São Bento do Una










In Januari 2008 werd de tweede Escola dos Anjos geopend, op het platteland van São Bento do Una nadat de laatste hand was gelegd aan de reparatie van het speeltoestel.
Inauguração

(foto beneden)
Leerkracht Josinaldo en assistente Edvânia zorgen voor de peuters op het platteland, in de tweede Escola dos Anjos.


Josinaldo e turma

SAIONARA
 
Saionara

Recife

Vaga

Vaga

Recife

VAGA

VAGA

Recife